måndag 27 juni 2011

DigiDel 2013 under Katrineholmsveckan!


Visserligen dröjer det några veckor innan Katrineholmsveckans festligheter drar igång och det ligger för många en välbehövlig semesterperiod framför också. Men, rätt som det är börjar mörkret sänka sig lite tidigare om kvällarna (hemska tanke) och vi befinner oss inne i augusti.  Vårt kommunala projekt Digital Delaktighet, som varit framgångsrikt hittills under året, tar då ny sats för en än mer framgångsrik höst. Och vi startar med att vara med under Katrineholmsveckan.

Kampanjen Digidel verkar för ökad digital delaktighet i Sverige. Vi vill att aIla ska våga, vilja och kunna ta del av samhällets digitala tjänster. I Katrineholm finns en kommunal arbetsgrupp som arbetar med kampanjen eftersom vi anser att digital delaktighet är viktig för en väl fungerande demokrati och är därför en angelägenhet för alla medborgare i samhället. Under 2009 och våren 2010 har vi bl.a. anordnat förläsningar, studiecirklar, help-desk på biblioteket och varit på Pensionärernas Hus för att hjälpa alla som så önskat.


Under Katrineholmsveckan kan du träffa oss i f.d. Länsförsäkringars lokaler på Hantverkargaten, ons-fre mellan kl. 11.30 och 17.00. Då kan du bl.a. få reda på vad vi gör i kommunen, på plats ställa frågor om allt som rör digitala frågor, lära mer om kommunens olika e-tjänster, pröva bibliotekets utbud av e-mediatjänster och pröva e-boksläsare. Det är också ett ypperligt tillfälle att ge oss förslag och tips på vad vi kan arbeta vidare med. På plats under dagarna finns medarbetare från Viadidakt, biblioteket, It-avdelningen, kommunledningen och Informationskontoret. Varmt välkomna!
PS. Varje dag tävlar våra besökare om 20 biljetter (C-biljetter) till Diggiloo i Katrineholm den 13 augusti 2011.DS

1 kommentar:

  1. Bra blogg, speciellt högerspalten med dina favoriter.
    Carina

    SvaraRadera