tisdag 24 maj 2011

Vi skall bygga om!

Som framgår av affischen kommer vi att flytta runt och bygga om i vuxenbiblioteket från och med den 8 juni. Självklart kommer det att bli lite rörigt och stökigt under en period, men jag hoppas och tror att alla besökare har överseende med det.

Det som kommer att ske under juni och ev. en bit in i juli är att alla böcker och andra media kommer att flyttas på till nya platser. Visst, det låter lite underligt men har sin bakgrund i att vi vill underlätta att hitta i biblioteket. Där finns det brister idag. Jag kan lova att det blir betydligt bättre och inte minst enklare att hitta till rätt hylla/plats när vi blir klara under början av hösten.

Skönlitteraturen + deckare och SF/Fantasy kommer att flyttas ut till den plats där utländska språk finns idag. Den avdelningen flyttas i sin tur in där fackavdelningarna för teknik finns idag. Facklitterturen får sin plats där skönlitt. finns idag och vidare in där delar av facklitt. redan finns.

Varje avdelning kommer att få sin egen färgmarkering på (hela) hyllgavlarna. Skönlitteratur får grön färg, facklitteratur blå och utländska språk gul. Det nuvarande skyltsytemet kommer att plockas bort från gavlar och tak. Det ersätts med ett betydligt enklare (och bättre) system.

Det är några av de förändringar som kommer att göras under hösten plus att vi kommer att erbjuda fler bekväma sittplatser. Det blir också avgränsade rum för de som vill arbeta i grupp. Vi hoppas att det skall minska de problem med ljudspridning som vi haft/har. Många har ju upplevt ljudnivån i kulturhuset som störande och det hoppas vi i och med ombyggnaden skall bli ett minne blott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar