onsdag 30 mars 2011

Ny rapport - Äldre svenskar och Internet

Idag släpper .SE rapporten ”Äldre svenskar och Internet 2010” med fokus på äldres Internetvanor. I rapporten (som kan laddas ner här) framgår bland annat att antalet äldre ickeanvändare i Sverige idag är 1,3 miljoner och att den mest troliga framtidsprognosen är att siffran kommer att ha sjunkit till 500 000 år 2020.


I pressmeddelandet sägs: "Rapporten visar också att av de äldre som idag inte använder Internet är 60 procent lågutbildade, och merparten kvinnor. Samtidigt får vi veta att de äldre som använder Internet i många fall intresserar sig för samma saker som de yngre nätanvändarna.

 För att kunna jobba mot ett digitalt samhälle för alla, behöver vi intressera oss för och förstå även de äldre. Det är bland dem som den absoluta majoriteten av ickeanvändare finns. Jag är glad att vi med ”Äldre svenskar och Internet 2010” kan beskriva vilka som inte använder Internet, varför de inte använder Internet och slutligen vad vi kan förvänta oss av framtiden i dessa frågor, säger Janne Elvelid, projektledare på .SE."

2 kommentarer: