måndag 28 mars 2011

Delning - en webbkurs i sociala medier!

Vad är Delning?
Delning är en webbaserad kurs i sociala medier. Kursen ingår i projektet "Sociala medier : nåt för alla", ett samarbete mellan läns- och regionbiblioteken i Sverige samt folkbibliotek och folkbildning, med stöd från stiftelsen .SE. Katrineholms bibliotek deltar och vi kommer att erbjuda handledning för de som så önskar. I nästa vecka kommer mer information om Delning och vad som gäller Katrineholms bibliotek.

Vem vänder sig kursen till?
Kursen vänder sig till dig som har dator- och Internetvana, men som inte använder sociala medier, eller inte har tillräckliga kunskaper för att få ut glädje och nytta av dem. Självklart kan du också gå kursen om du har erfarenhet av vissa av tjänsterna men inte av andra.

Hur går man kursen?
I kursen ingår tio moment. Du hittar dem överst på sidan. Varje moment tar upp en eller flera Internettjänster som kan betraktas som sociala medier och består av en beskrivning av tjänsten, uppgifter på grundnivå och i vissa fall fördjupning. För att klara momentet gör du åtminstone grunduppgifterna och skriver om dina resultat i din blogg (du kommer till den antingen via din inloggningsruta till höger när du är inloggad eller via fliken Min sida). En rad bibliotek i landet erbjuder handledning för dig som går kursen Delning (uppgifter om vilka kommer). Kursen pågår t.o.m. december 2011.

Läs mer om kursen på Delnings webbplats och anmäl dig gärna. Det är kostnadsfritt och ett enkelt sätt att få nya kunskaper tillsammans med andra.

1 kommentar: